Kreće projekat - Srbija dobija novi granični prelaz

U Master centru Novosadskog sajma sutra će biti održana konferencija povodom početka projekta "Razvoj prelaznog puta u oblasti Kubekhaza - Rabe".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

15:30

Kreće projekat - Srbija dobija novi granični prelaz
Foto: Thinkstock

To je projekat koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje dve zemlje, a obezbediće se prostorni i tehnički uslovi za otvaranje graničnog prelaza između Mađarske i Srbije, na tromeđi Mađarske, Srbije i Rumunije, saopštili su organizatori.

Takođe, planirana je izgradnje novog puta u Mađarskoj ukupne dužine 2.309 metara i rehabilitacija putnog pravca u Srbiji ukupne dužine 1.365 metara.

Ukupna vrednost projekta je 5,46 miliona evra, a donacija EU iz IPA je 4.64 miliona evra, a ostalo je sopstveno učešće od 820.307 evra.

Vodeći partner je NIF - Nacionalna agencija za infrastrukturu iz Budimpešte (4,68 miliona evra), a partneri na projektu su JP Putevi Srbije (571.473 evra) i JP Zavod za urbanizam Vojvodine (209.308 evra).

Zavod za urbanizam Vojvodine je 2016. godine u okviru poziva za strateške projekte IPA programa prekogranične saradnje konkurisao sa predlogom projekta Razvoj prelaznog puta u oblasti Kubekhazi (Mađarska) - Rabe (Srbija) zajedno sa mađarskim partnerom NIF - Nacionalna agencija za infrastrukturu i JP Putevi Srbije.

Projekat je odobren za finansiranje u februaru 2017. godine i donatorski sporazum je potpisan u oktobru 2017. godine.

Time su stvoreni svi uslovi za početak realizacije ovog značajnog prekograničnog, nacionalnog i pokrajinskog projekta.

Projekat će trajati ukupno 36 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: