Nova petlja u BG - deo obilaznice i veza sa auto-putem FOTO

Petlja Batajnica, koja je deo obilaznice oko Beograda, biće potpuno završena do kraja godine, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

19:18

Nova petlja u BG - deo obilaznice i veza sa auto-putem FOTO
Foto: Tanjug/Kabinet potpredseednice vlade/Mileta Mirèetiæ

Kako je navela, građani Batajnice će tako dobiti vezu sa auto-putem i Starim novosadskim putem.

"Imamo dovoljno novca da završimo ne samo projektno-tehničku dokumentaciju, koja će biti gotova do sredine leta, već i da završimo petlju", rekla je Mihajlovićeva novinarima tokom obilaska batajničke petlje, sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem, direktorima Koridora Srbije i Puteva Srbije Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom.

Rekla je da je prošle godine postignut dogovor o završetku petlje i da je to uneto u planove za ovu godinu Puteva Srbije, kao i da su kod Koridora Srbije napravljene uštede iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Foto: Tanjug/Kabinet potpredseednice vlade/Mileta Mirèetiæ
Vrednost radova na završetku petlje Batajnica je oko 6,5 miliona evra.

Prema njenim rečima, javni poziv za izradu dokumentacije, koja košta oko 10 miliona dinara, raspisaće Putevi Srbije, nakon čega će Koridori Srbije, kao investitor objaviti poziv za izbor izvođača radova.

"Očekujemo da bi do kraja godine, verovatno do novembra, mogli da imamo izabranog izvođača i onda do kraja sledeće godine da imamo završen izlazak za naselje Batajnica, ka i iz - Beograda, Novog Sada i Zemun Polja, na autoput. To nije važno samo zbog građana Batajnice već zato što imamo puno zaintresovaniih za industrijsku i privrednu zonu", naglasila je Mihajlovićeva.

Kazala je da je bilo kašnjenja od nekoliko meseci zbog problema koje su Putevi Srbije imali sa eksproprijacijom, koja nije bila jednostavna u jednom delu.
Foto: Tanjug/Kabinet potpredseednice vlade/Mileta Mirèetiæ
Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je rekao da se sastao sa Mihajlovićevom kako bi se dogovorili o detaljima za početak radova na završetku obilaznice i priključenja Batajnice na petlju i na Stari novosadski put.

"Ovim projektom mnogo dobijamo i opština Zemun i Republika - bolju povezanosti i brži izlazak građana iz naselja i da se maksimalno iskoristi potencijal koji se nudi uz obilaznicu i ovaj deo auto-puta, kako bi doveli investitore", kazao je Matić.

Naveo je da sve može da bude gotovo do kraja sledeće godine.

Matić je kazao da je to obećanje građanima Batajnice i zamolio ih za još malo strpljenja, kao i da će dobiti modernu saobraćajnicu kojom se rešava velikim infrastrukturni problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: