10 srpskih kompanija u Dubaiju, traže tržište

Beograd -- Deset domaćih kompanija nastupiće na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Gulfood" u Dubaiju od 18. do 22. februara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To će im omogućiti da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta.

Osim izlagača, sajam u Dubaiju će posetiti i šest domaćih kompanija - Frueko, Sensa, ML Fruit Farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom - koje će se sastati sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca u UAE, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS) koja zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) organizuje nastup srpskih kompanija.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, predstaviće se: Yumis iz Niša, Jaffa iz Crvenke, Bahus iz Paraćina, Agranela iz Valjeva, Agropartner iz Lučana, ITN Grupa iz Beograda, Master Fruits iz Beograda, Jugprom iz Leskovca, PIK Bečej iz Bečeja, Basket Zdravija Hrana Made By Hand iz Golubinaca.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u UAE i u tom regionu, omogućava izlagačima da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte, i direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

U okviru sajma "Gulfood” organizuju se susreti proizvođča/izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca, a godišnje ga poseti više od 95.000 posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u osam sektora.

Za posetioce je predviđen program koji uključuje i posete Privrednoj komori Dubai, zatim jednom od najvećih maloprodajnih lanaca u UAE (Sharjah Coop), jednom od najvećih distributera hrane i pića u UAE (Fresh Express), kao i razgovore sa kompanijama/distributerima: Farzana Trading, LuLu, Choithrams, Farm Fresh.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i UAE iznosila je 106,5 miliona dolara u 2017. godini. Srbija je u UAE izvezla robu u vrednosti od 91 milion dolara, a uvezla robu vrednu 15,6 miliona dolara, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Srbija

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu