10 srpskih kompanija u Dubaiju, traže tržište

Deset domaćih kompanija nastupiće na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Gulfood" u Dubaiju od 18. do 22. februara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

17:47

10 srpskih kompanija u Dubaiju, traže tržište
Foto: Thinkstock

To će im omogućiti da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta.

Osim izlagača, sajam u Dubaiju će posetiti i šest domaćih kompanija - Frueko, Sensa, ML Fruit Farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom - koje će se sastati sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca u UAE, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS) koja zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) organizuje nastup srpskih kompanija.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, predstaviće se: Yumis iz Niša, Jaffa iz Crvenke, Bahus iz Paraćina, Agranela iz Valjeva, Agropartner iz Lučana, ITN Grupa iz Beograda, Master Fruits iz Beograda, Jugprom iz Leskovca, PIK Bečej iz Bečeja, Basket Zdravija Hrana Made By Hand iz Golubinaca.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u UAE i u tom regionu, omogućava izlagačima da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte, i direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

U okviru sajma "Gulfood” organizuju se susreti proizvođča/izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca, a godišnje ga poseti više od 95.000 posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u osam sektora.

Za posetioce je predviđen program koji uključuje i posete Privrednoj komori Dubai, zatim jednom od najvećih maloprodajnih lanaca u UAE (Sharjah Coop), jednom od najvećih distributera hrane i pića u UAE (Fresh Express), kao i razgovore sa kompanijama/distributerima: Farzana Trading, LuLu, Choithrams, Farm Fresh.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i UAE iznosila je 106,5 miliona dolara u 2017. godini. Srbija je u UAE izvezla robu u vrednosti od 91 milion dolara, a uvezla robu vrednu 15,6 miliona dolara, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: