Amerikanci prodali fabriku u Srbiji, novi vlasnik menja ime

Beograd -- Međunarodna kompanija Lesafr kupila je fabriku kvasca u Senti koja je u vlasništvu američke grupacije Altek.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tom transakcijom, kako je navedeno, Altek nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti, dok će Lesafr učvrstiti vodeću poziciju na rastućem tržištu ekstrakta kvasca.

"Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, SAD, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca", rekao je generalni direktor Lesafr grupe Antoan Bol.

Fabrika kvasca u Senti će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane.

"Zadovoljni smo što ovu fabriku prodajemo porodičnoj grupaciji koja je međunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga. Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili", rekao je generalni direktor Alteka Olrik Blejk.

Lesafr zapošljava 10.000 ljudi u 50 zemalja i ima godišnji promet od dve milijarde evra. U Srbiji ima komercijalnu firmu u Beogradu sa više od 20 zaposlenih.

Kompanija Altek je 2002. godine preuzela fabriku kvasca Fermin u Senti.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu