Uzmi račun i pobedi - ovo su nova pravila igre

Vlada je utvrdila pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" u kojoj će nagradni fond biti 117,3 miliona dinara, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

On je na konferenciji za novinare rekao da će biti održana dva ciklusa nagradne igre, u martu i u aprilu, i da je nagradni fond dvaput veći nege prošle godine.

Najavio je da će u prvom ciklusu, pored robnih nagrada, biti podeljeno i pet stanova i 50 automobila, a u drugom šest stanova i 50 automobila.

"Cilj ove nagradne igre je efikasnija naplata poreza kao i da građani shvate koje su njihove koristi, kao i koristi za državu, od bolje naplate poreza", istakao je Đorđević.

Slanje fiskalnih računa i slipova (potvrda o plaćanju karticama) za tu nagradnu igru počelo je 1. februara i do sada je stiglo 139.130 koverti. U prvom krugu koji traje od 3. do 31. marta biće četiri izvlačenja nagrada - 3, 10, 17. i 24. marta.

Pravo učešća u nagradnoj igri "Uzmi računi pobedi" imaju punoletni građani s prebivalištem ili boravištem u Srbiji. Oni treba da pošalju 10 računa ili slipova otkucanih od 1. januara ove godine u iznosu od po bar 100 dinara.

Slipovi i računi se šalju odvojeno, a ove godine kovertu građani slobodno biraju, ali mogu da koriste i onu koja je prošle godine namenski bila urađena za tu igru.

Koverte se šalju neadresirane sa napomenom "Uzmi račun i pobedi 2018", a poštarina je besplatna. Kao i prošle, i ove godine biće organizovano i takmičenje opština i gradova u prikupljanju najvećeg broja računa.

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", koju organizuje Vlada Srbije u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj i kompanijama okupljenim u Savez za fer konkurenciju, prošle godine učestvovalo je 40 odsto građana Srbije koji su poslali više od 85 miliona računa.

Vesti

strana 1 od 9574 idi na stranu