EU Srbiji: Auto-put do Bugarske, na dobrom ste putu

Niš je na dobrom putu da uz pomoć Evropske unije realizuje veliki broj projekata.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.02.2018.

19:13

EU Srbiji: Auto-put do Bugarske, na dobrom ste putu
Foto: Thinkstock

To je istakao šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici koj ije boravio u Nišu, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

Kako je precizirao, reč je o projektima poput izgradnje auto-puta od Niša do granice sa Bugarskom, rekonstrukcije železničke deonice Niš-Dimitrovgrad, kao i izgradnje postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

"Drago mi je da vidim da je Niš veoma uključen i u ekološke projekte kakav je projekat izgradnje postrojenja za preciščavanje otpadnih voda", rekao je on novinarima nakon sastanka.

Naveo je da saradnja postoji ne samo u oblasti infrastukture i životne sredine, već i u oblasti obrazovanja i kulturnog nasledja.

Šef delegacije EU se osvrnuo i na slobodu izražavanja i medija, te naveo da je to jedan od ključnih elemenata EU.

Najavio je da će EU u narednom izveštaju, u aprilu, dati čitav niz preporuka kako medijska situacija u Srbiji može da se unapredi.

"Sloboda medija i izražavanja su jedan od ključnih elemenata Evropske unije. Reč je o demokratiji i pravu gradjana da budu obavešteni. To je standard koji Srbija mora da poštuje", kazao je Fabrici.

Evropski diplomata je naveo i da je Niš, grad partner EU u oblasti obrazovanja.

"U saradnji sa Evropskom investicionom bankom biće izgradjena nova lamela na Elektronskom fakultetu i Naučno-tehnološki park", najavio je Fabrici.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Fabrici posetio Niš navodeći da je tokom sastanka bilo reči o raznim projektima.

"Danas smo imali priliku da Fabricija upoznamo sa potencijalima našega grada, sa razvojnim projektima i svim onim što se trenutno dešava u našem gradu i što će se dešavati u narednim godinama", rekao je Bulatović.

On je istakao da je EU obezbedila i 1.237.000 evra za stambeno zbrinjavanje 50 najugroženijih romskih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: