EU Srbiji: Auto-put do Bugarske, na dobrom ste putu

Niš -- Niš je na dobrom putu da uz pomoć Evropske unije realizuje veliki broj projekata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je istakao šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici koj ije boravio u Nišu, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

Kako je precizirao, reč je o projektima poput izgradnje auto-puta od Niša do granice sa Bugarskom, rekonstrukcije železničke deonice Niš-Dimitrovgrad, kao i izgradnje postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

"Drago mi je da vidim da je Niš veoma uključen i u ekološke projekte kakav je projekat izgradnje postrojenja za preciščavanje otpadnih voda", rekao je on novinarima nakon sastanka.

Naveo je da saradnja postoji ne samo u oblasti infrastukture i životne sredine, već i u oblasti obrazovanja i kulturnog nasledja.

Šef delegacije EU se osvrnuo i na slobodu izražavanja i medija, te naveo da je to jedan od ključnih elemenata EU.

Najavio je da će EU u narednom izveštaju, u aprilu, dati čitav niz preporuka kako medijska situacija u Srbiji može da se unapredi.

"Sloboda medija i izražavanja su jedan od ključnih elemenata Evropske unije. Reč je o demokratiji i pravu gradjana da budu obavešteni. To je standard koji Srbija mora da poštuje", kazao je Fabrici.

Evropski diplomata je naveo i da je Niš, grad partner EU u oblasti obrazovanja.

"U saradnji sa Evropskom investicionom bankom biće izgradjena nova lamela na Elektronskom fakultetu i Naučno-tehnološki park", najavio je Fabrici.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Fabrici posetio Niš navodeći da je tokom sastanka bilo reči o raznim projektima.

"Danas smo imali priliku da Fabricija upoznamo sa potencijalima našega grada, sa razvojnim projektima i svim onim što se trenutno dešava u našem gradu i što će se dešavati u narednim godinama", rekao je Bulatović.

On je istakao da je EU obezbedila i 1.237.000 evra za stambeno zbrinjavanje 50 najugroženijih romskih porodica.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu