Tvrdi da je Kuća cveća njegova: Tito sahranjen u mom dvorištu

Beograd -- Naslednik možda i najbogatijeg Srbina uoči Drugog svetskog rata kaže za O2 da je zdanje u Užičkoj u kome se danas nalazi Kuća cveća njegovo.

Izvor: O2
Podeli
Foto: Screenshot/O2
Foto: Screenshot/O2

Međutim, kako kaže, nije mu vraćeno, jer je Zakon nepravedan. U Agenciji za restituciju kažu: Kuća cveća neće biti vraćena.

Umesto i posle Tita...Tito, ova priča počinje sa: i pre Tita...Miloš Savčić.

Pitali smo praunuka šta bi bilo sa kućom cveća da mu se vrati?

"Ja ne znam nije normalno da se ljudi sahranjuju u tuđem dvorištu", kaže Vladimir Lešić, praunuku Miloša Savčića, Udruženje srpska liga.

"Kao i svi ostali mi znamo to je veliki predmet ono što je nerealno to je vraćanje Kuće cveća, to se neće dogoditi to su spekulacije i medijska naklapanja", rekao je direktor Agencije za restituciju, Strahinja Sekulić.

Savčićevog potomka neki iz šale, pitanje koliko neslane, zovu srpski Rokfeler. Vladimir pita ko koči, zašto se imovina ne vraća i poručuje: Zakon o restituciji je diskriminišući.

Inicijativa za ocenu ustavnosti tog zakona već je podneta Ustavnom sudu, trenutno se traži 25 poslanika koji će svojim potpisom inicijativu pretvoriti u predlog i tako ubrzati proces ocene ustavnosti.

"Ono što mi predlažemo jeste neka vrste supstitucije sva ona imovina koja se ne racionalno koristi, i može sumnjivim privatizacijama da završi u ko zna čijim rukama treba da se vrati vlasnicima", rekao je ispred Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Hoće li i kuća cveća biti predmet obeštećenja? Ne zna se. Priča kaže da je Tito bacio oko na zdanje u Užičkoj još sredinom tridesetih godina prošlog veka, a neki su ga tada čuli da je rekao E ovde ću živeti.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu