"Srbija se oslanja na Rusiju u inovacijama"

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ruski ministar ekonomije Maksim Oreškin razgovarali su o saradnji dve zemlje u oblasti digitalizacije.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 13.02.2018.

17:38

Foto: Thinkstock

Popović i Oreškin posebno su istakli značaj saradnje u razvoju "pametnih gradova", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Popović je rekao da se Srbija u velikoj meri oslanja na iskustva Rusije u razvoju inovacija i digitalne ekonomije, i da se nada da će saradnja u toj oblasti biti još snažnija.

"Nedavno sam bio u poseti tehnološkom parku i univerzitetu Skolkovo u Moskvi. To je primer na koji način i mi u Srbiji želimo da obrazujemo naše mlade inženjere i od njih pravimo uspešne mlade preduzetnike", rekao je Popović.

Dodao je da Srbija želi da privuče što više ruskih visokotehnoloških kompanija i da je "spremna da im obezbedi najbolje moguće uslove da ovde započnu svoje poslovanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: