Oružari se povukli, dobili obećanih 10.000 RSD

Kragujevac -- U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" nije održan najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja pošto je rukovodstvo uplatilo bonus od 10.000 dinara zaposlenima.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Podsetimo, sukob između radnika i rukovodstva se pogoršao kada su radnici shvatili da nisu dobili obećanih 10.000 dinara. Kada su radnici otišli u banku da podignu uplaćeni bonus od deset hiljada, saznali su da je taj isti novac povučen.

Time je ispunjen zahtev Štrajkačkog odbora sindikata o isplati prve rate.

U saopštenju fabričkog sindikata se navodi da je juče na radnike vršen pritisak i uslovljavanje da se pisano izjašnjavaju da li su za prekid štrajka uz "ogromnu količinu laži" o predstavnicima Samostalnog sindikata u fabrici.

Sindikat je istakao da je "opšta ocena" svih zaposlenih da predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor fabrike posle jučerašnjih događanja treba da podnesu ostavke.

U petak je na tekuće račune zaposlenih "legla" uplata od po 10.000 dinara ali je ubrzo povučena, zbog čega je Štrajkački odbor odlučio da se održi jednočasovni štrajk ukoliko do danas do 10 časova radnicima ne bude uplaćen novac.

Sindikat je tada optužio rukovodstvo fabrike da se uplata uslovljava potpisivanjem sporazuma da više neće biti štrajkova povodom bilo kog zahteva radnika.

Direktor fabrike Milojko Brzaković juče je novinarima rekao da će iznos od 10.000 dinara istog dana biti uplaćen zaposlenima, kao i da će drugi i poslednji deo bonusa od 5.000 dinara biti isplaćen u julu ove godine.

On je sve optužbe sindikata odbacio i ocenio da vođe Samostalnog sindikata iznose laži o stanju u fabrici i njenom poslovanju, kao i o navodnom uslovljavanju uplate bonusa.

Na prethodnim protestima zaposlenih u "Zastava oružju" sindikat je tražio uplatu bonusa u ukupnom iznosu od 25.000 dinara.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu