Mali: Ušteda srazmerna 13. penziji

Beograd -- Prvih 40.000 penzionera, korisnika senior kartica, dobilo je personalizovane kartice, umesto dosadašnjih nepersonalizovanih, privremenih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Njima su te kartice poslate na kućnu adresu, a sutra će još 20.000 penzionera dobiti svoje personalizovane kartice, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Sa tim će se nastaviti dok svi članovi kluba, a za sada ih je više od 200.000, ne dobiju kartice sa svojim imenom i prezimenom, dodao je on.

Mali je objasnio je da će, zajedno sa karticama, penzioneri dobiti i spisak svih maloprodajnih objekata i preduzeća partnera tog projekta, kako bi na jednom mestu imali sve podatke o tome gde i kolike popuste mogu da ostvare.

"U ovom trenutku imamo više od 800 maloprodajnih mesta, i više od 200 kompanija koje su članovi ovog kluba", kazao je gradonačelnik.

On je dodao da se taj broj svakim danom povećava, kao što se povećava i broj sugrađana koji postaju deo Senior kluba, u kome je, prema njegovim rečima, trenutno više od 200.000 penzionera.

"Ovo je sjajan primer kako Gradska uprava i penzioneri mogu lepu stvar da urade, kako gradimo osećaj da svi pripadamo ovom gradu", istakao je gradonačelnik.

Podsetio je da se radi o besplatnoj kartici, sa kojom penzioneri, kada posećuju maloprodajne objekte koji učestvuju u projektu, ostvaruju uštedu srazmernu trinaestoj penziji.

On je pozvao najstarije sugrađane da posete Sajam za treće doba, na kojem će se pričati o senior karticama, ali i o svim manifestacijama i programima koji postoje za njih.

Mali je istakao i da će penzioneri u svakom delu grada imati bar po jedan klub, kako bi imali mesto na kome će da provode slobodno vreme, rekreiraju se, a gde će, dodaje, biti organizovan veliki broj manifestacija.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu