Stanari, ovo je cenovnik: Mesečno 280 RSD, a ako imate garažu...

Vlasnici stanova u zgradama u Novom Pazaru plaćaće mesečno po 215, odnosno 280 dinara za tekuće održavanje tih objekata.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 13.02.2018.

14:14

Stanari, ovo je cenovnik: Mesečno 280 RSD, a ako imate garažu...
Foto: Thinkstock

Cena zavisi od toga da li zgrade imaju lift, objavio je novopazarski radio Sto plus.

Na osnovu odluke koju su usvojili odbornici u Skupštini grada, vlasnici garaža od sada će plaćati mesečno 129 dinara za njihovo tekuće održavanje, dok su troškovi za garažno mesto ili boks nešto niži i iznose 86 dinara.

Usluge prinudnog upravnika vlasnici će plaćati mesečno po 143 dinara, ukoliko žive u zgradi sa osam posebnih delova (koje predstavlja stan, poslovni prostor, garažu, garažno mesto ili garažni boks), 172 dinara u zgradama od osam do 30 posebnih delova, odnosno 201 dinar u zgradama koje imaju više od 30 posebnih delova.

Osim toga, prinudnog upravnika plaćaju mesećno po 57 dinara za garažno mesto u zajedničkoj garaži, odnosno 28 dinara za garažu, garažno mesto ili boks.

Po podacima Odeljenja za stambene i komunalne poslove, od 85 stambenih zgrada u Novom Pazaru vlasnici stanova su u 30 izabrali upravnike i upisali zgrade u registar stambenih zajednica.

Za investiciono održavanje zgrada bez lifta vlasnici će plaćati od oko 1,9 do 4,7 dinara po kvadratnom metru, zavisno od starosti zgrade, a u zgradama sa liftom od oko 2,4 do 6,1 dinar po kvadratnom metru.

Vlasnici će za investiciono održavanje garaža plaćati od oko 1,1 do 2,8 dinara po kvadratnom metru, odnosno za garažno mesto ili boks od oko 0,7 do 1,9 dinara po kvadratnom metru, zavisno od starosti zgrade.

Tom odlukom se sprovodi odredba Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kojom se propisuje da je loklana vlast dužna da odredi minimalne mesečne iznose za održavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: