EIB nastavlja da podržava projekte u Srbiji

Beograd -- Evropska investiciona banka (EIB) podržava razvoj infrastrukture u Srbiji i očekuje nastavak saradnje na tekućim i novim projektima.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

EIB podržava projekte u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju.

To je potpredsednik EIB-a, Dario Skanapjeko u pismu poručio potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović.Njeno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je prenelo da je u pismu posle njihovog sastanka 31. januara u Beogradu, Skanapjeko naveo da je EIB spremna da pomogne razvoj infrastrukture u Srbiji.

To se posebno odnosi na projekte iz "Agende povezivanja" - auto-put Niš-Priština i rekonstrukcija i modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, zajednička inicijativa u oblasti unutrašnjih vodnih puteva i kontrole letenja.

"Očekujemo nastavak zajedničkog rada u cilju uspešne realizacije važnih projekata u Srbiji, kao što su završetak gradnje Koridora 10 (E-80 i E-75), Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja i Obilaznica oko Beograda. Uveren sam da će naši zajednički napori omogućiti da održimo nivo aktivnosti EIB-a u Srbiji u ovoj i narednim godinama i nastavimo da razvijamo plodnu saradnju, posebno u sektoru transporta", naveo je Skanapjeko.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu