"Ovo je najveća bruka koja može da postoji u BG" FOTO

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da se neće tolerisati da usred Beograda postoje "divlja deponija i smetlište".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

To je istakao na početku akcije čišćenja podzemnog prolaza kod Vukovog spomenika.

Prema njegovim rečima, u akciji čišćenja učestvuje 25 radnika sa tri mašine iz tri gradska preduzeća.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Kao što sami možete da vidite ovo izgleda kao najveća bruka koja može da postoji u Beogradu, da u centru grada imamo podzemne prolaze koji su prepuni đubreta i koji služe kao javni toaleti", istakao je Vesić i podvukao da je to zaista nedopustivo.

To se desilo jer se ne zna tačno ko upravlja platom kod Vukovog spomenika, rekao je on i dodao da upravljaju "Železnice Srbije", ali da je u međuvremenu deo tog prostora izdat zakupcima pa je došlo do toga da taj prostor nisu održavale ni "Železnice Srbije", ni zakupci.

"Onda smo došli u situaciju da usred Beograda ljudi imaju ovakve podzemne prolaze. Mi smo kao Grad Beograd, na zahtev opštine Zvezdara, kojoj su se žalili građani, doneli odluku da ovaj prolaz vanredno očistimo. To ćemo raditi sigurno sedam dana, ali očistićemo ga u potpunosti", rekao je on.

Kako je naglasio, insistiraće se na tome da se napravi jasan dogovor ko će ubuduće održavati ovaj prostor.

"U krajnjoj liniji, mi ćemo preuzeti održavanje ovog prostora, a onda će se znati red i ko vodi računa o higijeni jer je ovakav nered, divlja deponija, smetlište i javni toalet u sred grada nedopustiv. To nećemo da tolerišemo, ko god da je u pitanju", podvukao je Vesić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović je rekao da su se građani žalili na "komunalni haos" u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika.

Ta opština je, kako je dodao, inicirala da se u narednom periodu rekonstruiše i plato kod Vukovog spomenka.

"Time će ovaj deo Beograda dobiti jedan novi izgled. Zvezdara je centralna gradska opština i želimo da ovaj deo grada bude čist i lep zato što volimo Beograd, zato što volimo Zvezdaru", naglasio je Ignjatović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sekretar za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš je rekao da svakodnevno stotine radnika gradskih preduzeća i desetine vozila učestvuju u akcijama čišćenja Beograda.

"Koristimo svaki lep trenutak da čistimo naš grad, da se uklanjaju divlje deponije i ovo je akcija koju ćemo u narednim mesecima intenzivirati", dodao je on.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu