Izraelci bi da investiraju u energetiku u Srbiji

Izraelska kompanija Madei Taas zainteresovana je da ulaže u energetiku u Srbiju.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 11.02.2018.

16:51

Izraelci bi da investiraju u energetiku u Srbiji
Foto: Thinkstock

To su potvrdili predstavnici te kompanije na sastanku sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem kojem je prisustvovala i ambasadorka Iraela Alona Fišer Kam (Alona Fischer Kamm).

"Kompanija Madei Taas spremna je da pokrene elektroenergetske projekte koji se odnose na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije u Srbiji i razgovaraju sa nekoliko kompanija u privatnom i javnom sektoru u više lokalnih samouprava", navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Antić kazao je da su za tu kompaniju potencijalni projekti svi potrošači sa dovoljnom potrošnjom energije, kao što su toplane i industrijski objekti u prehrambenoj, farmaceutskoj ili teškoj industriji.

On je istakao da su inostrane investicije dobrodošle i da Srbija predstavlja sigurnu zemlju za ulaganja.

"Ovo je, za srpsku energetiku, posle više od tri decenije, najbolji period u investicionom smislu", ocenio je Antić i dodao se sprovodi set projekata koji će obezbediti energetsku bezbednost i odrediti Srbiju kao lidera u regionu i u elektroenergetici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: