Vučić: Idemo u izgradnju, obećao sam - do proleća FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se u Batajnici, ako pobede na gradskim izborima, graditi kanalizaciju, vodovod i putevi.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić to je izjavio na mitingu liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" u Batajnici.

"Ja sam za ovaj prigradski deo zadužen. Znam ja koliko je vama bitan i Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, ali sada idemo u izgradnju kanalizacije. To vam je moje obećanje i to odmah na proleće, raspisan je tender. Idemo u izgradnju vodovoda za (naselje) Šangaj, idemo u izgradnju puta do Banovaca, do svih drugih infrastrukturnih projekata", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

On je rekao da su u Zemunu za 15 meseci asfaltirane 163 ulice.

"Mora da se poveća broj ulica koji će da se asfaltira", rekao je Vučić i dodao da će metro biti izgrađen "onako kako je najavljen".

Ocenio je da je protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog vođena "hajka" i da su "širene laži" da on ima 24 stana, dok njegovi politički oponenti imaju po "240 stanova".

"Videćemo gde su njemu 24 stana, ima li ih, i gde su milioni opljačkanih para", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Vučić je političkim protivnicima poručio i da "naša kasa, kasa građana Beograda, ide građanima Beograda, a ne tajkunima i njihovim političkim predstavnicima".

Aja Jung, druga na listi kandidata liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" za odbornike Skupštine Grada, rekla je, međutim, da sada prvi put jedna politička opcija u Beogradu "ustupa mesto umetnosti".

"Nakon 10 godina otvoren je Muzej savremene umetnosti na Ušću, za nekoliko meseci očekuje nas otvaranje Narodnog muzeja na Trgu (Republike), vreme je da Beograd dobije zgradu Filharmonije, da se završi rekonstrukcija Muzeja Grada Beograda i da otpočne rekonstrukcija stare železniče stanice koja će biti pretvorena u muzej", istakla je Jung i dodala da postoji i ideja da se "obnove stara gradska jezgra".

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Prioritet nove uprave u Beogradu bio bi ravnomeran razvoj svih opština, zato je planirano obnavljanje "kulturnih centara" u Surčinu, Dobanovcima i u Boljevcu, rekla je Jung.

"Moramo raditi na tome da svi bioskopi i pozorišta budu puni", rekla je Jung i dodala da je potrebno programe za decu uvesti u sve ustanove kulture.

Dodala da je "strateški cilj Grada" "povećanje kulturnih sadržaja" za 30 odsto do 2021. godine.

I prvi na listi, Zoran Radojičić, govorio je na skupu kojem su prisustvovali visoki funkcioneri SNS, među kojima i članica Izvršnog odbora stranke i potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu