9/11 - kafedžije na srpskoj planini ne znaju za račune

Poreski inspektori zatvorili su devet ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 09.02.2018.

14:56

9/11 - kafedžije na srpskoj planini ne znaju za račune
Foto: Thinkstock

Kako navode, od 11 kontrola na Zlatiboru, u čak devet slučajeva utvrđene su nepravilnosti u poslovanju.

"Zanimljivo je da su u 11 kontrola na Zlatiboru, u jeku turističke sezone, u čak devet slučajeva utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, neizdavanje fiskalnih računa, zbog čega su objekti privremeno zatvoreni", kažu u Poreskoj upravi.

Inspektori terenske kontrole Poreske uprave tokom proteklog vikenda obavili su ukupno kontrolu 44 maloprodajna i ugostiteljska objekta u Beogradu, Bečeju, Sremskoj Mitrovici, Plandištu, Leskovcu, Negotinu, Nišu kao i na Zlatiboru.

U kontrolama prometa preko fiskalnih kasa i radno-pravnog statusa zaposlenih u 28 objekata, odnosno kod 63,63 odsto, utvrđene su nepravilnosti i zbog toga su izrečene mere privremenog zatvaranja objekta, a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave.

Inače, poreski inspektori su tokom prošle godine meru privremenog zatvaranja objekata izrekli u više od 2.000 slučajeva širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: