Novi Lastini busevi: Da kažu "odličan prevoz" FOTO

Beograd -- Saobraćajno preduzeće "Lasta" predstavilo je 29 novih autobusa koji će saobraćati na linijama javnog gradskog prevoza koje voze ka prigradskim naseljima.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je na primopredaji novih autobusa rekao novinarima da je SP "Lasta" sada kupilo novih 29 autobusa a prošle godine 40 i da najveći deo tih autobusa saobraća u Barajevo, Mladenovac, Obrenovac i Grocku, kao i da "građani koji žive dalje od centra već vide korist od toga".

"Naša strategija i želja je da ne postoji razlika u kvalitetu i života i prevoza u centru i delovima grada koji su dalje od centra", istakao je Mali.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Kako je dodao, kupovina novih autobusa govori da se to preduzeće "stabilizovalo" i vratilo neke svoje dugove, završilo proces restrukturiranja, kao i da "kreću korak napred, što je i za grad važno, jer tu rade ljudi koji žive u Beogradu".

"Svi autobusi imaju bežični internet, video-nadzor i mesto za osobe sa invaliditetom, sve ono što je neophodno i što je usklađeno standardima grada", kazao je Mali.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

On je dodao da je preduzeće "Lasta" postalo partner senior programa i da će svaki penzioner koji je korisnik senior kartice imati 10 odsto popusta na međumesni prevoz i 10 odsto popusta na godišnju kartu za međugradski prevoz.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Generalni direktor "Laste" Veljko Vukobratović rekao je da je jedini cilj tog preduzeća da kada putnik izađe iz autobusa da kaže da je to odličan prevoz.

"Lasta ostaje i opstaje i neće biti onog što su mnogi priželjkivali, da Lasta propadne kao brend koji je 70 godina na tržištu Srbije", kazao je Vukobratović.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu