Novi Lastini busevi: Da kažu "odličan prevoz" FOTO

Beograd -- Saobraćajno preduzeće "Lasta" predstavilo je 29 novih autobusa koji će saobraćati na linijama javnog gradskog prevoza koje voze ka prigradskim naseljima.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je na primopredaji novih autobusa rekao novinarima da je SP "Lasta" sada kupilo novih 29 autobusa a prošle godine 40 i da najveći deo tih autobusa saobraća u Barajevo, Mladenovac, Obrenovac i Grocku, kao i da "građani koji žive dalje od centra već vide korist od toga".

"Naša strategija i želja je da ne postoji razlika u kvalitetu i života i prevoza u centru i delovima grada koji su dalje od centra", istakao je Mali.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Kako je dodao, kupovina novih autobusa govori da se to preduzeće "stabilizovalo" i vratilo neke svoje dugove, završilo proces restrukturiranja, kao i da "kreću korak napred, što je i za grad važno, jer tu rade ljudi koji žive u Beogradu".

"Svi autobusi imaju bežični internet, video-nadzor i mesto za osobe sa invaliditetom, sve ono što je neophodno i što je usklađeno standardima grada", kazao je Mali.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

On je dodao da je preduzeće "Lasta" postalo partner senior programa i da će svaki penzioner koji je korisnik senior kartice imati 10 odsto popusta na međumesni prevoz i 10 odsto popusta na godišnju kartu za međugradski prevoz.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Generalni direktor "Laste" Veljko Vukobratović rekao je da je jedini cilj tog preduzeća da kada putnik izađe iz autobusa da kaže da je to odličan prevoz.

"Lasta ostaje i opstaje i neće biti onog što su mnogi priželjkivali, da Lasta propadne kao brend koji je 70 godina na tržištu Srbije", kazao je Vukobratović.

Vesti

strana 1 od 9576 idi na stranu