Novi Lastini busevi: Da kažu "odličan prevoz" FOTO

Saobraćajno preduzeće "Lasta" predstavilo je 29 novih autobusa koji će saobraćati na linijama javnog gradskog prevoza koje voze ka prigradskim naseljima.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.02.2018.

16:33

Novi Lastini busevi: Da kažu
Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je na primopredaji novih autobusa rekao novinarima da je SP "Lasta" sada kupilo novih 29 autobusa a prošle godine 40 i da najveći deo tih autobusa saobraća u Barajevo, Mladenovac, Obrenovac i Grocku, kao i da "građani koji žive dalje od centra već vide korist od toga".

"Naša strategija i želja je da ne postoji razlika u kvalitetu i života i prevoza u centru i delovima grada koji su dalje od centra", istakao je Mali.
Foto: Grad Beograd
Kako je dodao, kupovina novih autobusa govori da se to preduzeće "stabilizovalo" i vratilo neke svoje dugove, završilo proces restrukturiranja, kao i da "kreću korak napred, što je i za grad važno, jer tu rade ljudi koji žive u Beogradu".

"Svi autobusi imaju bežični internet, video-nadzor i mesto za osobe sa invaliditetom, sve ono što je neophodno i što je usklađeno standardima grada", kazao je Mali.
Foto: Grad Beograd
On je dodao da je preduzeće "Lasta" postalo partner senior programa i da će svaki penzioner koji je korisnik senior kartice imati 10 odsto popusta na međumesni prevoz i 10 odsto popusta na godišnju kartu za međugradski prevoz.
Foto: Grad Beograd
Generalni direktor "Laste" Veljko Vukobratović rekao je da je jedini cilj tog preduzeća da kada putnik izađe iz autobusa da kaže da je to odličan prevoz.

"Lasta ostaje i opstaje i neće biti onog što su mnogi priželjkivali, da Lasta propadne kao brend koji je 70 godina na tržištu Srbije", kazao je Vukobratović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: