Vučić i Dodik o "Bratoljubu", da li i o BG-Sarajevo?

Predsednici Srbije i Rupublike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik razgovarali o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i RS.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

11:54

Vučić i Dodik o
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, u razgovoru u Beogradu je istaknut značaj realizacije tih projekata za podsticanje ekonomskog razvoja čitavog regiona.

Vučić je zamolio Dodika da "svojim autoritetom uloži dodatne napore kako bi što pre bio otvoren most Ljubovija – Bratunac, koji će značajno uticati na poboljšanje života i rada žitelja tog dela Podrinja", dodaje se u saopštenju.

Pretpostavlja se da do ovag susreta dolazi posle ovonedeljnog sastanka predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, na kojem je bilo reči o izgradnji infrastrukture za povezivanje dve zemlje.

Vučić je posle sastanka izjavio da kada je reč o mostu Bratunac - Ljubovija, da je srpska strana završila most i pristupne saobraćajnice, ali da nema prelaza sa strane BiH i "kao da smo džabe gradili taj most", te istakao da je Izetbegović danas sa njegove strane intervenisao i rekao da će učiniti sve od sebe da se tu otvori granični prelaz, da ljudi ne gube po 300 kilometara.

Naveo je i da je bilo reči i o auto-putevima i podsetio da je parlament BiH doneo odluku da oni grade put preko Tuzle do Brčkog i Bijeljine, a da nama ostaje da napravimo 21 kilometar oko Kuzmina, što, podvukao je, za nas nije problem i na šta smo pristali odmah.

Bosanski portal Klix.ba objavio je da je na sastanku u Turskoj doneta odluka da se grade dve trase na relaciji Beograd-Sarajevo.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je posle sastanka da bi izgradnja prstena autoputa na dogovorenoj trasi koja bi spajala Sarajevo i Beograd predstavlja megaprojekat za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: