"Sve više evropskih biznismena dolazi u Srbiju"

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost predsedniku Evropskog parlamenta Antoniu Tajaniju što sve više evropskih biznismena želi da ulaže u Srbiju.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 31.01.2018.

17:45

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

"Sve više evropskih biznismena dolazi u Srbiju, sve više žele da ulažu u Srbiju, žele da rade sa Srbijom", kazao je Vučić na konferenciji za novinare sa Tajanijem u Beogradu.

Vučić je kazao da je Srbija u periodu od 2012. do 2017. godine uvećala trgovinsku razmenu sa EU za 47 odsto, a da je izvoz iz Srbije u EU u tih pet godina uvećan za 80 odsto.

"Izvoz Srbije u EU uvećan je sa 5,1 milijardu evra na 9,2 milijarde evra. To pokazuje koliko nam je apsolutno dominantan partner EU", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: