Potpuno drugačiji: Kao BG na vodi, biće novi grad FOTO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će Pančevački most u 2018. godini biti potpuno sređen.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 30.01.2018.

15:20

Potpuno drugačiji: Kao BG na vodi, biće novi grad FOTO
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Kako je navela, na tome će zajedno raditi ministarstvo na čijem je čelu, Putevi Srbije, Infrastruktura železnice Srbije i Grad Beograd.

"Pančevački most, koji je poslednji put rekonstruisan pre 10 godina, do kraja godine izgledaće potpuno drugačije, jer će Putevi Srbije obnoviti kolovoz, Infrastruktura će raditi na antikorozivnoj zaštiti i zameni pragova, a Grad Beograd na osvetljenju mosta", rekla je ministarka posle obilaska Pančevačkog mosta sa beogradske strane.

Ona je dodala da će u narednih godinu i po šljunkare locirane ispod mosta biti izmeštene na nove lokacije, gde će plaćati sve dažbine gradu i državi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
"Kad ove šljunkare budu izmeštene četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih naknada moći će da prihoduju država i grad", rekla je Mihajlović i podsetila da je od ukupno 52 nelegalne deponije u Beogradu polovina na opštini Palilula, a najveći broj kod Pančevačkog mosta i na Adi Huji.

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da će rekonstrukcijom Pančevačkog mosta biti odgovoreno na jedan od najvažnijih zahteva građana Palilule, koji će dobiti lepši i bezbedniji most.

"Uklanjanjem šljunkara oslobodiće se jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, podjednako atraktivna kao Beograd na vodi.

Prema Jovičićevim rečima za pet ili 10 godina biće sagrađen ''potpuno novi grad''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: