Šta prodaja Telenora može da kaže Telekomu?

2006.godina, srpski državni vrh ponosno predstavlja prodaju Mobtela norveškom Telenoru za 1,5 milijarde evra...

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.01.2018.

16:13

Šta prodaja Telenora može da kaže Telekomu?
(Foto: Thinkstock)

Kompanija je godinama širila poslovanje, otvorila čak i Telenor banku, a 12 godina kasnije najavljuje odlazak iz Srbije ali i okolnih zemalja. Potvrdili su da postoji interesovanje za preuzimanje poslovanja u Srbiji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj.

Ministar telekomunikacija - iznenađen, jer je nedavno razgovarao sa ljudima iz Telenora koji su ove navode negirali.

Ljajić podseća da je tržište ugroženo zbog različitih internet servsa, whatsapp i vibera pre svega. Ekonomisti podsećaju da je nedavno oglašena prodaja Telenor banke za svega 1 evro što se može tumačiti i kao uvod u prodaju celog biznisa na Balkanu. Portali pišu da bi akvizicija mogla da iznosi oko 2 milijarde evra.

"Telenor je istakao cenu onoga što je platio i koliko su uložili. Nece ići ispod toga. A u međuvremenu su ostvarivali profit koji uopšte nije mali. I ovo dokazuje tezu koja se tiče Telekoma. Nije Telekom u problemu nego neki drugi i to je zaključak za Vladu koja treba dobro da analizira suituaciju i upegla Telekom...", kaže Ljubodrag Savić, profesor ekonomskog fakulteta.

Dok se to ne dogodi postavlja se pitanje kome ce otići Telenor. Mediji već spekulišu da bi to mogao biti fond KKR iz SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: