Turkiš bez dozvole BG-a za Erbas A330

Avio-kompanija Turkiš erlajns planirala je da do Beograda leti širokotrupnim avionom, ali nije dobila dozvolu za promenu tipa aviona, piše sajt Aviatica.

Srbija

Izvor: Aviatica

Petak, 26.01.2018.

10:51

Turkiš bez dozvole BG-a za Erbas A330
Foto: EPA/BERND SETTNIK

Ta kompanija je imala nameru da unapredi liniju Istanbul – Beograd uvođenjem velikog, širokotrupnog aviona u saobraćaj, ali za to nije dobila dozvolu Direktorata, saznaje iz nezvaničnih izvora taj portal.

Turkiš trenutno do Beograda leti kombinacijom aviona Erbas A320 (153 sedišta) i Boeing 737-700/800 (149-175 sedišta), a sve češće u poslednje vreme u saobraćaj ubacuje veći avion Erbas A321 (188 sedišta). Ideja ove kompanije je bila da na svoj jutarnji let ka Beogradu od 1. marta uvek šalje širokotrupni Erbas A330-200 (250 sedišta), dok bi na velikom broju večernjih letova ovaj avion takođe bio angažovan.

Kako smo nezvanično saznali, navodi portal, Turkiš je prvo dobio dozvolu za promenu tipa aviona, ali je ona kasnije preinačena. Od marta će umesto širokotrupnog aviona u Beograd slati uvek (na oba svoja dnevna leta) Erbas A321.

Ova kompanija beleži izuzetne rezultate u Beogradu sa stalnim porastom broja putnika, a glavna konkurencija su joj druge dve turske aviokompanije: Pegasus erlajnsa, koja leti do aerodroma Sabiha Gukčen i AtlasGlobal koji od marta prošle godine leti na liniji ka aerodromu Ataturk u saradnji sa avio-kompanijom Er Srbija. Naš avio-prevoznik je pre godinu dana ukinuo liniju ka Istanbulu i umesto nje uspostavio saradnju sa AtlasGlobalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: