Poziv privrednicima za učešće na sajmu u Mostaru

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije pozvale su kompanije da se do 8. februara prijave za učešće na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 26.01.2018.

09:22

Poziv privrednicima za učešće na sajmu u Mostaru
Foto: Thinkstock

Sajam se održava od 10. do 14. aprila, a Srbija učestvuje kao zemlja partner.

Cilj nastupa srpskih kompanija na toj manifestaciji je podsticaj jačanju izvozne privrede i povezivanje domaćih firmi sa partnerima u inostranstvu, navodi se u saopštenju RAS i PKS.

Dodaje se da je mostarski sajam privrede odlična prilika da se predstave, kako potencijal domaće privrede i izvozne mogućnosti, tako i turističke atrakcije, kulturna baština, i sve druge prednosti koje Srbiju čine dobrom destinacijom za ulaganje i poslovanje.

Sajam u Mostaru je po broju izlagača i posetilaca najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini. Na izložbenom prostoru od 30.000 kvadrata okupiće se predstavnici privreda i kompanija više od 20 zemalja iz metalske, građevinske, automobilske industrije, poljoprivredno-prehrambenog sektora, visokih tehnologija, kao i iz oblasti usluga od bankarstva do turizma.

"Bosna i Hercegovina je za privredu Srbije vodeće izvozno tržište sa značajnim suficitom u razmeni, uz velike mogućnosti za povećanje plasmana proizvoda. Izlagači iz Srbije imaju priliku da predstave proizvodne programe, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja", ističe se u saopštenju RAS i PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: