"Malo privatnika koji poštuju savremene principe"

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da Poreska uprava ne bi trebalo da prvenstveno bude fokusirana na kažnjavanje.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

08:58

Foto: Tanjug, arhiva

Kako je rekao, ona bi trebalo da kada primeti nepravilnosti, prvo uputi upozorenje, pa u roku od 15 dana, "ako ne otklonite manjkavosti, da kažnjava".

"Oni će pokrivati u krugu od 30 do 40 kilometara svoje poreske obveznike. To će omogućiti da se velika koncentracija inspektora na slučajan način raspodeljuje pri odlasku na teren", izjavio je Vujović na poslovnom ručku u organizaciji AFA ženske mreže.

Ministar navodi da Poreska uprava ne bi trebalo da prvenstveno bude fokusirana na kažnjavanje, već da, kada primeti nepravilnosti, prvo uputi upozorenje, pa u roku od 15 dana, "ako ne otklonite manjkavosti, da kažnjava".

"Morate da imate proces učenja. Kod nas to ne postoji", poručio je Vujović.

Prema njegovim rečima, uslediće i reforma Ministarstva finansija, koja će biti teška.

"Imamo i generalizovani problem upravljanja i jako malo kompanija u privatnom sektoru koje poštuju savremene principe transparentnog upravljanja", izjavio je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: