"Pobedili Poljsku"; autodiv nam gradi novu fabriku

U Obrenovcu je predstavljen projekat nove fabrike "Meita", a prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog reč je o investiciji vrednoj 100 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.01.2018.

13:16

Foto: Beoinfo

Kako je najavljeno, radovi će početi krajem februara ili početkom marta ove godine.

Mali je objasnio da su iz kompanije Meita rekli da će nova zgrada fabrike biti izgrađena do septembra ili oktobra, a da će se prostirati na 55.000 kvadratnih metara. Takođe, on je istakao da će u obe fabrike ukupno raditi 2.500 ljudi. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je prva fabrika završena za 11 meseci i da danas u njoj radi 800 ljudi, a da je, kako kaže, samo juče još 40 radnika dobilo posao u fabrici.

On je podsetio da fabrike ne bi bilo da nije postignut, kako naglašava, istorijski dogovor između predsednika Aleksandra Vučića, gradonačelnika Malog i predstavnika kompanije gde su, dodaje, uspeli da pobede EU i Poljsku, u kojoj je fabrika prvobitno trebalo da bude izgrađena.
Foto: Beoinfo
Rukovodilac fabrike Meita Čan Čing Čen, zahvalio je predsedniku opštine, uz čiju pomoć, objašnjava, ova fabrika u Obrenovcu može uspešno da se razvija.
Pogon fabrike (Beoinfo, arhiva)
"Nastavićemo i u narednom periodu da se razvijamo i borimo za napredak, da pokrenemo stabilan posao za stanovnike Obrenovca i Beograda", istakao je Čen na predstavljaju projekta izgradnje nove fabrike te kineske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: