Prvi se odazvali Vučiću - tri kuće za KiM

Kompanije "Energoprojekt" i "Napred razvoj" obavezale su se da će izgraditi tri kuće za ugrožene porodice južno od Ibra, saznaje Tanjug.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.01.2018.

14:41

Prvi se odazvali Vučiću - tri kuće za KiM
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Srpski građevinski giganti će, kako je potvrđeno u ovim kompanijama, izgraditi tri porodične kuće, pre svega za višečlama domaćinstva, porodice sa više dece, koje nemaju "krov nad glavom".

Kako nam je rečeno u ovim preduzećima, nakon što u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i loklanim samoupravama na KiM, dobiju informaciju o najugroženijim srpskim porodicama kojima je neophodan novi dom, spremni su da im izgrade kuće u roku od dva do tri meseca.

Nakon pribavljanja svih neophodnih dozvola za gradnju od tamošnjih vlasti, srpski građevinci će, kažu u ovim preduzećima, prionuti na posao.

Za sada, ovo su prva srpska preduzeća koja su se "zvanično" odazvala inicijativi predsednika Vučića o neophodnosti jačeg investiranja u južnu srpsku pokrajinu kako bi se obezbedio opstanak Srba na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: