Kitarović: Učiniti sve za Rafineriju Sisak

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako bi zatvaranje Rafinerije nafte Sisak imalo teške posledice za sisačko stanovništvo.

Srbija

Izvor: SEEbiz

Subota, 20.01.2018.

15:13

Kitarović: Učiniti sve za Rafineriju Sisak
(Foto: Thinkstock)

Dodala je kako je potrebno učiniti sve što je moguće kako bi se rafinerija spasila.

"Borimo se za Sisak i doista radimo šta god možemo, i ja koliko mogu, iako to nije u mojoj nadležnosti", rekla je predsednica Hrvatske.

"Nastavićemo dalje da radimo kako bi se spasila Rafinerija. Mislim da bi bila katastrofa za Sisak da se zatvori, uz Železaru koja je zatvorena, ljudi bi ostali bez radnih mesta, a govorimo o stotinama porodica, o hiljadama ljudi, i jednostavno moramo uda uložimo napore da se stanje popravi", poručila je.

INA je saopštila da je pripremila predlog organizacijskih promena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumeva prevoz naftnih poluproizvoda između rafinerija Sisak i Rijeka i prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovini ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: