Ponovo prodaja Jugoremedije, cena 3,9 mlrd RSD

Stečajni upravnik Radovan Savić oglasio je novu prodaju zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija javnim prikupljanjem ponuda.

Srbija

Izvor: eKapija

Subota, 20.01.2018.

14:15

Ponovo prodaja Jugoremedije, cena 3,9 mlrd RSD
(Foto: Thinkstock)

Vrednost fabrike lekova procenjena je na blizu 3,9 milijardi dinara. Otkup dokumentacije zainteresovane kupce koštaće 500.000 dinara, a obavezni depozit je 777,3 miliona dinara.

U imovinu Jugoremedije spada industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 vozila, inventar… Prodajom je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

Takođe, prodaju se i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, 9 komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje Jugoremedija poseduje kompletan tehnološki postupak.

Ponude se dostavljaju do 19. februara, do 11.45 časova, a samo 15 minuta kasnije ponude će biti javno otvorene u prostorijama fabrike.

Podsetimo, pokušaj prodaje fabrike u oktobru prošle godine otkazan je nakon žalbe Odbora poverilaca. Naime, Privredni sud u Zrenjaninu usvojio je prigovor poverilaca i otkazano javno nadmetanje za prodaju fabrike lekova Jugoremedija zakazano za 16. oktobar 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: