Delta ipak hoće Sava centar; pasarela do hotela

Potpredsednik Delta holdinga Živorad Vasić rekao je da je ta kompanija odlučila da učestvuje na tenderu za strateškog partnera za rekonstrukciju Sava centra.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 17.01.2018.

16:45

Delta ipak hoće Sava centar; pasarela do hotela
Foto: Delta holding

On je na godišnjoj konferenciji za novinare Delta holdinga rekao da bi Delta u Sava centar uložila dva puta više nego što je predviđeno tenderom, a predviđeno je 12,5 miliona evra.

"Spremni smo da uložimo 25 miliona evra u rekonstrukciju i napravimo od tog objekta pravi kongresni centar", rekao je Vasić.

Dodao je da je napravljen projekat da se hotel Interkontinental Beograd, koji će Delta graditi u blizini Sava centra, pasarelom poveže sa njim.

U nekretnine i agrar planirano 600 mil €

Delta holding planira i da u naredne tri godine investira 600 miliona evra, a najviše u nekretnine i agrar, rekao je potpredsednik te kompanije Dejan Jeremić. On je rekao da su realizovani svi planirani projekti i da se ta "kompanija potvrdila kao najveći regionalni investitor".

"Prema rezultatima poslovanja 2017. godina spada u jednu od najuspešnijih, ostvaren je ukupan prihod od 55,8 milijardi dinara, što je 11,3 odsto više nego u 2016. godini", rekao je Jeremić.

Dodao je da ostvarena dobit pre plaćanja poreza na dobit, kamata i amortizacije (EBITDA) iznosi 4,75 milijardi dinara, što jeza 33,9 odsto više u odnosu na 2016. godinu.

Kompanija Delta holding je, prema njegovim rečima, prošle godine na ime poreza i doprinosa u budžet Srbije uplatila 11,2 milijarde dinara.

"Sve članice Delta holdinga su prošle godine ostvarile veće prihode, a najveći udeo od 43 odsto u ukupnom prihodu imala je Delta agrar i Delta distribucija od 38 odsto", rekao je Jeremić.

Direktorka Delta Real Estate Zorana Ždrale Burlić rekla je da ta kompanija planira da, kada dobije dozvolu, počne gradnju Delta planet šoping centra na Autokomandi u Beogradu, gde će investirati 200 miliona evra i otvoriti 4.000 radnih mesta.

"Planiramo da ove godine otvorimo šoping centar u Varni u Bugarskoj gde smo uložili 120 miliona evra i šoping centar u Banjaluci gde je investirano 70 miliona evra", rekla je ona.

Dodala je da ta kompanija planira i gradnju Delta centra u bloku 20 u Novom Beogradu u okviru koga će se izgraditi hotel Interkontinental Beograd sa pet zvezdica u koji će uložiti 110 miliona evra, a u poslovnu zgradu u okviru tog centra 35 miliona evra.

Direktor Delta agrara Ivan Kostić rekao je da su bez obzira na loše vremenske prilike prihodi od agrara u prošloj godini povećani 14 odsto, a investirano je 24,1 milion evra.

"U ovoj godini spremni smo da udvostručimo investicije. Plan je da u narednih četiri do pet godina imamo 1.000 hektara pod voćem", rekao je Kostić.

On je rekao da Deltina farma svinja u Vladimirovcima spada u jednu od tri najbolje svetske, a u osnivanju je i farma od 6.000 ovaca i 15.000 jaganjaca.

Na pitanje da li se farma ovaca osniva zbog izvoza tog mesa u Kinu, potpredsednica Delta holdinga Marija Desivojević Cvetković rekla je da bi bilo bolje da je država obezbedila uslove za izvoz svinjskog mesa jer ga ima više nego ovčijeg.

"Da je potpisan sporazum za izvoz svinjskog mesa u Kinu, to bi bio podstrek za veću proizvodnju", rekla je Desivojević Cvetkovićeva i dodala da će kompanija ovce izvoziti u Kinu ako budu imali dovoljan broj.

Delta holding je u vlasništvu Miroslava Miškovića, koji je prisustvovao današnjoj konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: