Traže od MUP-a: Građani da ne plaćaju zbog kvačica

Mađarski pokret zatražio je oslobađanje građana plaćanja takse za zamenu registarskih tablica na motornim vozilima sa slovima Č, Ć, Š, Ž, DJ, Y i W.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

15:42

Traže od MUP-a: Građani da ne plaćaju zbog kvačica
Foto: B92

Zahtev upućen ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću obrazložen je time što građani nisu krivi što im je Ministarstvo unutrašnjih poslova svojevremeno izdalo tablice sa tim slovima.

"Vlasnici vozila su registarske tablice već platili 2010. kada ih je aktuelni pravilnik, koji nije predvideo problem slova sa dijakritičkim znacima a što nikako nije greška građana, obavezao da menjaju svoje, već i tada isplaćene prethodne tablice", naveo je Mađarski pokret.

Pokret je naveo da su građani sada prinuđeni da registarske tablice menjaju o svom trošku, što iznosi otprilike 3.500 dinara, iako nisu krivi što su dobili tablice koje sadrže te karaktere.

"Molimo da iskoristite svoj autoritet i nađete način da se građani oslobode ovog nameta, koji nažalost nije prvi da se plaća bez valjanog razloga", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: