Rikardo Sertifikejšen nadzire prugu BG-BUD

Kompanija "Rikardo Sertifikejšen" izabrana je kao notifikaciono telo za projekat izgradnje i modernizacije brze pruge kroz Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

19:56

Rikardo Sertifikejšen nadzire prugu BG-BUD
(Foto: Thinkstock)

Reč je o deonici Beograd - Novi Sad - Subotica - državna granica (Kelebija), u okviru međunarodnog projekta Beograd - Budimpešta.

Ugovorima koje je "Infrastruktura železnice Srbije" potpisala sa tom kompanijom (sa sedištem u Holandiji) definisano je da će, u okviru projekta modernizacije pruge, verifikovati tehničke specifikacije interoperabilnosti za pet podsistema.

Reč je o podsistemima infrastrukture, energije, kontrole, upravljanja i signalizacije, bezbednosti u železničkim tunelima kao i pristupu železničkom sistemu osoba sa invaliditetom, navodi se u saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije" dostavljenom Tanjugu.

Ugovor je potpisan na pet godina, a zadatak notifikacionog tela će, između ostalog, biti i da izvrši provere kako bi se utvrdilo da li se pruga gradi po evropskim standardima.

U skladu sa Zakonom o bezbednosti i interoperabilnosti železnice, verifikacija ovih pet železničkih podsistema uslov je da nakon izgradnje ove pruge Direkcija za železnice izda dozvolu za njenu upotrebu, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: