Iz Micubišija i Tobaka slušali: Zemlja mogućnosti

Predsednik PKS Marko Čadež kaže da je na sastanku sa japanskim privrednicima istaknuto da je Srbija zemlja mogućnosti i mesto koje je vredno pažnje i ulaganja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.01.2018.

18:55

Iz Micubišija i Tobaka slušali: Zemlja mogućnosti
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Čadež je moderirao sastanku delegacija dve zemlje sa privrednicima Japana i Srbije i zahvalio premijeru Japana Šinzo Abeu, premijerki Srbije i predsedniku Srbije Ani Brnabić i Aleksandru Vučiću što su se sastali sa njima i dali i time podršku međusobnoj saradnji i razvoju ekonomskih i trgovinskih odnosa.

Sastanku su prisustvovali predstavnici velikih globanih japanskih kompanija, među kojima su Micubiši, Japan tobako, Jazaki, Sumitomo, NTT-data, SRA i drugi.

Iz Srbije su tu bile uglavnom uglavnom članice japanske poslovne alijanse, među kojima su Sirogojno, Masterfriko, Comtrejd, Nektar, HiTec, ITN, Lučić Grupa i drugi.

On je tom prilikom istakao da su tu prisutne globalne japanske kompanije čija je podrška i interesovanje veliki podsticaj za domaće privrednike.

Čadež je naveo i da je prethodno održan poseban sastanak kojem su pristvovali predstavnici 16 japanskih i 36 srpskih kompanija, predstavljeni izvozni potenicjali naše zemlje, Srbija kao otvorena zemlja, zemlja sa ekonomskim rastom i koja je makroekonomski stabilna.

"Srbija je zemlja velikih mogućnosti i mesto koje je vredno njihove pažnje i ulaganja", zaključio je Čadež.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: