Palma oduzima placeve lenjim investitorima

Investitorima koji su dobili zemljište bez naknade, a koji sa izgradnjom nisu počeli ni posle godinu-dve, oduzima se zemljište.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 13.01.2018.

10:37

Palma oduzima placeve lenjim investitorima
(Foto: Thinkstock)

Investitorima, koji su od Skupštine grada Jagodine dobili zemljište bez naknade da bi na njima gradili fabrike i zapošljavali radnike, a sa izgradnjom nisu počeli ni posle godinu-dve, oduzima se zemljište.

Reč je o firmama: "Sintec Serbia", koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 60 ari, dobila 25. februara 2016. godine, u obavezi da zaposli najmanje 20 radnika; zatim firmi "Savio firmino", koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 1,37 hektara dobila 29. aprila 2015, uz obavezu da zaposli 50 radnika; firmi "Blue wood energy", koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 1,20 hektara, dobila 25. februara 2016, uz obavezu da zaposli najmanje 10 radnika "i povezanih 100 do 150 poljoprivrednika sa teritorije Jagodine", kao i firmi "Itteć triade", koja je zmljište u Industrijskoj zoni, površine 1,49 hektara, dobila 21. maja 2015, uz obabezu da zaposli najmanje 60 radnika.

U Gradskom veću Jagodine, koje je donelo ovu odluku, a o kojoj će glavnu reč imati odbornici Skupštine grada, na sednici sazvanoj za ponedeljak, 15. januara, rečeno je danas Tanjugu da je reč "o stavljanju van snage odluke o otuđenju nepokretnosti bez naknade neposrednom pogodbom sa elaboratom i opravdanosti investitorima".

"Obaveza investitora je bila da izdaju bankarsku garanciju u vrednosti prema proceni republičkog poreskog organa, naplativu u korist grada Jagodine, da zaposle radnike od momenta otpočinjanja obavljanje delatnosti, da izgradnju objekta započne najkasnije za šest meseci od zaključenja ugovora i da objekat završi u roku dve godine i da ne sme da otuđi objekat najmanje tri godine od započnjanja proizvodnje", objašnajvaju u Gradskom veću.

Obzirom da ovi investitori nisu izvršili svoje obaveze, predložili smo Skupštini grada da se odluka o dodeli zemljišta investitorima bez naknade, stavi van snage, ističu u Gradskom veću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: