Ministar: Gugl i IMB traže naše kadrove

Bitno je naglasiti da tehnološki parkovi od Amerike do Rusije iskazuju interesovanje za saradnju sa novosadskim Tehnološkim parkom, kaže resorni ministar.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović obišao je kompaniju "Šnajder elektrik DMS" u Novom Sadu, poručivši da je impresioniran onim što je video.

"Impresionirani smo onim što smo videli jer je to nešto najbolje i najkvalitetnije što Srbija može da ponudi celom svetu. Proizvodi, odnosno softveri kompanije DMS koriste se na svim kontinentima. U poslednjih 10 godina izvezli su softvere u najveće zemlje sveta, od Amerike do Argentine, Kube, Afrike, Indije, praktično svih kontinenata na svetu", rekao je ministar.

Popović je dodao da je to mesto na kojem se nalazi najbolji spoj nauke i privrede, kao i da mladi koji završe fakultete imaju mogućnost da rade u najboljim, ako ne i boljim uslovima nego njihove kolege iz drugih zemalja.

"Potencijali izvoza softvera i znanja, pameti ove kompanije, Novog Sada i tehničkih univerziteta Srbije su ogromni i DMS zaista zaslužuje najveće pohvale. Oni su deo jednog velikog sistema jedne od najvećih svetskih kompanija 'Šnajder elektrik', a u okviru tog sistema oni postižu neviđeno dobre rezultate", zaključio je Popović.

Direktor kompanije DMS Dragan Popović kazao je da je interesovanje Vlade za IT sektor, kao i celokupan program DMS-a, veoma bitno, i dodao da je interes kompanije da proširi poslovanje sa države na državu.

Kompanije poput Gugla, Majkrosofta, IBM-a traže naše kadrove, traže saradnju sa nama i na taj način mi postižemo da se naš softver širi zemlju po zemlju, na sve kontinente, dodaje on.

Bitno je naglasiti da Tehnološki parkovi od Amerike do Rusije iskazuju ogromno interesovanje za saradnju sa novosadskim Tehnološkim parkom i smatram da ćemo u skorije vreme istupiti sa konkretnim ugovorom sa njima, a slične ugovore napravićemo sa ostalim svetskim i evropskim univerzitetima.

Direktor DMS-a je objasnio da strane kompanije pokazuju veliko interesovanje za kadrove školovane u Novom Sadu kao i da bi kruna toga bila kada se ne bi izvozili resursi, već produkti, čime bi svi u našoj zemlji mnogo bolje živeli.

Vesti

strana 1 od 281 idi na stranu