Hemijska industrija Prvi maj ponovo na aukciji

Aukcijska šrodaja čačanske hemijske industrije "Prvi maj", koja je bankrotirala, zakazana je za 20. februar.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 12.01.2018.

16:27

Hemijska industrija Prvi maj ponovo na aukciji
(Foto: Thinkstock)

Početna cena iznosi 160,55 miliona dinara, što je za 40 miliona dinara manje nego u septembru 2017. godine, kada je bila prethodna aukcijska prodaja na kojoj nije bilo zainteresovanih kupaca.

Imovinu, koja se prostire na površini od 10.582 kvadrata, čini 24 zgrade, bazen za recirkulaciju vode, hidrantna mreža, popločan parking, interna saobraćajnica i pumpna stanica za vodu. Prodaje se i oprema za proizvodnju stiropora, boja, fasada, praškastih proizvoda, lepkova i drugih hemijskih proizvoda u gradjevinarstvu.

Hemijska industrija "Prvi maj", koja se bavila proizvodnjom stiropora, lepkova, boja, fasada i ostalih proizvoda za gradjevinarstvo, osnovana je 1956. godine zahvaljući čačanskim povratniima iz Nemačke koji su pokrenuli proizvodnju tutakala, a privatizovana je 2005. godine.

Prvu krizu u poslovanju fabrika je imala 2013. godine, ali je tada "spasena" kada je firma sa kojom je dugo godina saradjivala "Ivas Balkan" iz Italije uzela u zakup. Tri godine kasnije, početkom maja 2016. godine, Halk banka, koja je kupila Čačansku banku, pokrenula je stečaj nad "Prvim majem" zbog duga od 400.000 evra, kada je fabrika prestala da radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: