Država deli pare - i za galerije, marine, staze

Beograd -- Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u ovoj godini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako navode, konkursom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture (galerije, izložbeni, kongresni i zabavni objekti koji su u neposrednoj vezi sa ugostiteljskim objektima i objektima sportsko-rekreativnog sadržaja ili sa njima čine jedinstvenu celinu), u turističkim destinacijama kao i za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu u Srbiji.

"Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nisu indirektni korisnici budžeta", navode u ministarstvu.

Takođe, pravo na novac imaju i pravna lica u kojima je Republika većinski vlasnik i pravna lice koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture.

Zatim, navode, organi AP Vojvodina u čijoj su nadležnosti poslovi iz oblasti turizma, kao i pravna lica osnovana od strane AP Vojvodina kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, jedinice lokalne samouprave, turističke organizacije kao i druga pravna lica osnovana od strane lokalne samouprave kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, kao i neprofitne institucije za realizaciju projekata razvoja turizma.

"Prilikom dodele sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen uskladjenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Republike Srbije, razvoj prioritetnih turističkih proizvoda, turističkih prostora kao i adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu i stepenom razvijenosti odredene opštine", objašnjavaju u ministarstvu.

Novac koji država bude dodelila moći će da se koristi, između ostalog, i za uređenje javnih površina, trgova, platoa, dečijih igrališta, marina, zatim, za uređenje ski-staza, pešačkih i biciklistickih staze, kao i za čišćenje obala reka i jezera i za postavljanje turističke signalizacije.

Vesti

strana 1 od 281 idi na stranu