Loše vesti - zbrisano 100 mrld $ od kriptovaluta

Vodeće svetske kriptovalute, među kojima bitkoin, ripl i etereum, pretrpele su oštar udarac, posle vesti da Južna Koreja sprema zabranu digitalnih valuta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.01.2018.

16:59

Loše vesti - zbrisano 100 mrld $ od kriptovaluta
(Foto: Thinkstock)

Vrednost bitkoina je jutros pala za skoro 6 odsto, etereuma za preko 11 procenata, a valuta ripl za oko 9 odsto u odnosu na cenovne nivoe na kojima su bile dan ranije, prema podacima portala Coinmarketcap.com.

Južnokorejski ministar pravde Park Sang-ki je izjavio da njegovo Ministarstvo "priprema zakon o zabrani trgovanja kriptovalutama", prenosi američka mreža Si-En-Bi-Si.

Pet minuta nakon te vesti, vrednost celokupnog tržišta kriptovaluta je pala za preko 106 milijardi dolara u odnosu na tržišnu kapitalizaciju sa početka današnjeg dana.

Južna Koreja je jedno od ključnih tržišta za trgovanje kriptovalutama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: