Ljajić: Da iskoristimo dolazak Teodosića i pratimo

Divčibare -- Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je će ove godine za projekte razvoja turističke infrastrukture biti izdvojeno 790 miliona dinara.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

On je posetom Divčibarama krenuo u obilaske glavnih turističkih centara u Srbiji sa ciljem da, kako je rekao, čuje da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture koje bi ministarstvo, odnosno vlada moglo da finansira ili sufinansira.

Govoreći o Divčibarama, ministar je rekao da bi 2018. godina mogla da bude prelomna za razvoj turizma tog planinskog centra.

"Treba da iskoristimo dolazak braće Teodosić koji će izgraditi jedan veliki turistički kompleks – hotel, sportske terene, velnes i spa centar. Upravo je to nedostajalo Divčibarama i mi moramo da pratimo tu investiciju, pre svega kroz pomoć države u izgradnji prateće infrastrukture, ali i da bogatimo turističke sadržaje i ponudu na Divčibarama", objasnio je Ljajić.

On je dodao da je dogovoreno da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira izgradnju Turističkog info-centra na toj planini i da pomogne da Divčibare postanu celogodišnja turistička destinacija.

"Ono što Divčibare poseduju, nema nijedan planinski centar, a to je prednost blizine Beograda od 118 kilometara, i ta prednost se mora iskoristiti. Zato su potrebna nova ulaganja, koja uključuju i ulaganja države, pre svega u infrastrukturu", rekao je ministar.

Ljajić je napomenuo da u ovom trenutku Divčibare značajnije ne doprinosi rastu turističkog prometa, ali uz Soko-banju i Palić predstavlja važan budući turistički centar u koji država želi da ulaže.

I pored relativno loše infrastrukture, Ljajić je podsetio da Divčibare spadaju u četvrti turistički planinski centar u Srbiji, posle Zlatibora, Kopaonika i Tare, a ispred Stare planine

Vesti

strana 1 od 281 idi na stranu