Knežević: Velika stvar, ovo je obeležilo 2017.

Ministar privrede Goran Knežević smatra daje sertifikat Svetske banke za sprovedene reforme kojima je Srbija privlačila investitore obeležio 2017. godinu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

13:51

Knežević: Velika stvar, ovo je obeležilo 2017.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je dodao i da je 2017. obeležilo otvaranje Pregovaračkog poglavlja 6 sa EU i privatizacija Galenike obeležili odlazeću 2017. godinu kada je reč o njegovom resoru.

"Sertifikat Svetke banke je za Srbiju veliko priznanje, jer je ta banka proglasila našu zemlju za najbolju u Jugoistočnoj Evropi po sprovedenim reformama kojima smo privlačili investitore. To je priznanje za naš minuli rad i za hrabre reformske poteze koje je Vlada Srbije povukla, najpre na čelu sa, bivšim premijerom a danas predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, a sada nastavljamo istim putem i sa premijerkom Anom Brnabić“, kazao je on u izjavi Tanjugu.

Otvaranje Pregovaračkog poglavlja 6 sa EU, o pravu privrednih društava, je, prema njegovim rečima, veoma značajno.

Prema njegovim rečima, to se direktno se poklapa sa početkom procedure usvajanja Zakona o privrednim društvima, čime ispunjavamo prvo od četiri merila koje će se od nas tražiti. Ostaju još Zakoni o reviziji, tržištu kapitala i preuzimanju akcionarskih društava.

"Očekujemo da to dovede do olakšica u poslovanju, skraćivanja postupka registracije uvodjenjem elektronske registracije, jačanja finansijske discipline, transparentnijeg izveštavanja, a sve to zajedno dovešće do konkurentnije privrede na tržištu EU“, istakao je Knežević.

On ocenjuje da je privatizacija Galenike, jednog od strateških preduzeća, velika stvar.

"Od strateškog partnera očekujem da obezbedi nastavak proizvodnje i dalje funkcionisanje fabrike na najbolji način, uz dalja ulaganja na koja se obavezao“, zaključio je Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: