"Inženjerima u Nišu 1.000€, u Kontinentalu 1.200€"

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija počinje da radi na dovođenju kapitalnih investicija i najavio da će u četvrtak u Lebanu otvoriti novu fabriku.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.12.2017.

08:54

Foto: Thinkstock

U njoj će, kako je naveo, biti zaposleno 350 novih radnih mesta.

Zahvalio se građanima na ogromnoj podršci, dodajući da ima još mnogo toga da se uradi i izgradi. Rekao je da se do sada radilo pre svega na povećanju zaposlenosti, a da će se sada raditi na dovodjenju visokotehnoloških investicija.

S tim u vezi je ukazao da u Cumtobelu u Nišu inženjeri imaju plate u visini od 1.000 evra, da će Kontinental dovesti u Srbiju razvojno istraživački centar, gde plata neće biti ispod 1.200 evra.

Kao rezultate rada vlade naveo je i fabrike Krombert Šubert, Leoni, Mitas, Džinsi, koji će u novom postrojenju zaposliti daljih 1.000 radnika, te fabriku dečije hrane u Dobanovcima, braunfild investiciju u Surdulici...

Kazao je da očekuje dolazak japanskog premijera 15. januara, dodajući da je to od velikog značaja.

U obraćanju građanima najavio je da će se dalje graditi fabrike, biće još više puteva, velike stambene izgradnje.

“Za spoljnu politku potrebna je velika hrabrost, potrebno je i da se suočavamo sa realnošti na Kosovu i Metohiji, ali uz očuvanje naših interesa, da se ne odričemo onoga što jeste naše, ali da ne tvrdimo da je sve naše, jer to nije realno i posvetimo se našoj budućnosti, razmišljamo kako da podignemo natalitet u zemlji, i zaustavimo odliv mladih, što je nenadoknadiv gubitak, iako je manji nego u zemljama EU", kazao je on gostujući na Pinku.

Vučić je rekao da Srbija može da bude centar IT sektora, i da kada se iduće godine možemo pohvaliti prosečnom platom od 500 evra, možemo obratiti mladima da vide svoju budućnost u svojoj zemlji.

Istakao je da se svake godine povećava životni standard, i da se to odražava i na broj vozila u Beogardu, te dodao da će biti svake godine veće gužve.

“To je još jedan dokaz da živimo bolje”, konstatovao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: