"Nikola Tesla" ruši rekorde: A pre 4 godine...

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu će u 2017. godini imati profit između 28 i 29 miliona evra i imaće rekordnih izmedju 5,3 i 5,5 miliona putnik.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.12.2017.

16:55

Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević.

Privredna komora Srbije je danas dodelila tradicionalne nagrad, a beogradski aerodrom je dobio jubilarnu nagradu povodom 55 godina poslovanja.

"Imaćemo rekordnu godinu, po broju putnika, aviooperacija i u finansijskom simislu. Pre samo četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi broj putnika koje imamo u ovoj godini",rekao je Vlaisavljević.

On je podsetio da je aerodorm pre desetak dana dočekao petomilionitog putnika, prvi put u svojoj istoriji.

"Pre samo četiri godine profit aerodoma je bio 125.000 evra, a u ovoj godini profit aerodorma će biti između 28 i 29 miliona evra. Naš profit je kao profit svih aerodroma u regionu zajedno. Uložili smo u poslednje četiri godine oko šest milijardi dinara sopstvenih sredstava za razvoj investicije u razvoj i proširenje kapaciteta i najnovije svetske tehnologije, kao i u bezbednost", rekao je.

Vlaisavljević je naglasio da je aerodrom u odnosu u odnosu na pre četiri godine povećao ukupne prihode za 45 odsto, broj putnika za 51 odsto i kargo saobraćaj za 217 odsto.

Vrednost akcija aerodorma na Beogradskoj berzi je danas četiri puta veća nego pre četiri godine, dodao je direktor, te podsetio da je Aerodrom Nikola Tesla Beograd na današnjoj lokaciji otvoren za vazdušni saobraćaj u aprilu 1962. godine, kao najmoderniji aerodrom u to vreme.

Ovaj aerodrom i danas je savremena vazdušna luka, glavni i najveći aerodrom u Srbiji i regionu, sa ukupnim kapacitetom od oko 7,5 miliona putnika godišnje, rečeno je na dodeli nagrada u PKS.

Putnicima su u redovnom aviosaobraćaju na raspolaganju direktni letovi 33 aviokompanije ka 91 destinaciji, u 38 država na četiri kontinenta, uključujući i letove za Njujork i Peking, uz najavljeno dalje proširenje ponude letova u dugolinijskom saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: