"Mučio sam im šefove, doveli Mercedes u rasveti"

Uloženo je mnogo truda da se u Niš dovede Cumtobel, koji je Mercedes u oblasti rasvete, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 17.12.2017.

11:41

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je, prilikom obilaska izgradnje novog kliničkog centra u Nišu, rekao da ovaj grad ponovo dobija obrise industrijskog grada.

"Doveli smo Mercedes u ovoj industriji i presrećan sam i ponosan uzbog toga", istakao je Vučić.

"Koliko sam njihove šefove mučio, ubeđivao i maltretirao da dođu ovde. Svi koji će ovde da rade biće ponosni i srećni", dodao je on.

On je rekao da je srećan što se pravi nova fabrika koja bi trebalo da zaposli 1.500 ljudi, a reč je o fabrici Cumtobel, čiji temeljac je položen 28. jula.

"Očekujemo da se otvori u maju ili početkom juna. a za 5 meseci ovako izgleda", rekao je Vučić.

On je istakao i da fabrici Leoni odlično ide i da su "gotovo sve završili".

"Niš danas dobija jedini klinički centar koji smo započeli i završili ikada, ni beogradski nismo nikada završili, a uskoro ćemo krenuti da gradimo novi", rekao je Vučić.

On je rekao i da ne znam kako će pojedini iz Niša koji ga kritikuju da odgovore kada su te fabrike stigle u Niš, dodajući da sem Filipa Morisa i Jure ne zna da li su imali ijednu.

"Aster, Leoni, Dženeral elektrik - sve smo uspeli da dovedemo u Niš i baš sam srećan zbog toga", rekao je Vučić dodajući da je država dala značajne subvencije, oko 8 ili 9 miliona

"Da nismo dali ne bi bili ovde, a za sve te stručnjake koji nisu doveli nijednu fabriku imam jedno pitanje, a mogu i sam da odgovorim. Imamo oštru konkurenciju u regionu, moramo da se borimo sa Bugarima, Rumunima, a da bi ih pobedili morate ponuditi najbolje uslove, novac, veći profit, dobru radnu snagu, infrastrukturne uslove, transport i da ima gasa, da država ima stabilne i uređene javne finansije, da raste keditni rejting", objasnio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: