"Kamate niske, subvencionišemo učešće za stan"

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da smo "za tri godine bitno poravili našu situaciju".

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.12.2017.

09:26

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Ojn je, povodom odluke rejting agencije "Standard end Purs" o povećanju kreditnog rejtinga za dugoročno zaduživanje Srbiji, rekao i da su "kamate za hipotekarne kredite za stanove pale za sedam i osam odsto".

"Sada su toliko niske da je ono što je Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita nudila kao subvenciju, a to je smanjenje kamatne stope, postalo bespredmetno. Kamatne stope su toliko niske da će se sada ići na subvencionisanje učešća ljudi koji traže prvi stan. I tu smo napravili iskorak", rekao je Vujović tokom govora na Kopaoničkoj školi prirodnog prava.

"Politika" navodi da je Vujović kazao i da "ekonomisti brinu o resursima i efikasnosti".

"Kada nam "Duing biznis" kaže da smo odlični u brzini registrovanja novih firmi i istovremeno nam kaže da 900 dana traje rešenje sporova po ugovorima, on vam de fakto kaže: Vi imate fantastičnu mogućnost da vrlo lako u Srbiji otvorite firmu, ali ne daj bože da uđete u neki spor", naveo je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: