Svađa sa Radulovićem, ministar napustio sednicu

Ministar finansija Dušan Vujović i lider DJB Saša Radulović oštro su polemisali na sednici dva skupštinska odbora zbog čega je ministar kratko napustio sednicu.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 15.12.2017.

13:13

Svađa sa Radulovićem, ministar napustio sednicu
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Pošto je Vujović predstavio program ekonomskih reformi Srbije od 2018-2020. godine, Radulović je rekao da je prezentacija nepotpuna i zamerio što članovi Odbora za finansije i Odbora za evropske integracije nisu dobili tu prezentaciju pre početka sednice.

Istakao da iz prezentacije nije ništa moglo da se sazna o strukturnim reformama i kritikovao državni budžet za narednu godinu, ponavljajući da su uštede postignute "zavlačenjem ruke u džepove građana".

Vujoviću je kazao da ne treba da sedi s predsedavajućim odobora, već u klupi i da govori za govornicom, što je Vujović i učinio, a potom tokom daljeg izlaganja Radulovića rekao da "neće da trpi šikniranje".

Radulović je na komentare ministra Vujovića reagovao opaskom da ministar "ima slabe živce".

"Zašto opstruirate osvaj sastanak? Neću ovo da trpim i dozvolim da me šikanirate, ovo nije mesto za replike", rekao je Vujović i na desetak minuta napustio skupštinsku salu.

Kad je vratio u salu Vujović je rekao da je došlo do nesporauzma o formatu tog sastanka i da se tu ne usvaja zakon već predstavlja program.

Primetio je i da je apsurdno što Radulović tvrdi da Srbija ima najniži privredni rast u regionu, što govori o povećanju PDV-a i smanjivanju deficita i slično, te ocenio da Radulović na taj način obmanjuje javnost ameterskim analizama.

"Šokiran sam da vi mene terate sa ovog mesta dole, nemojte da me vređate, ne raspravljamo mi o zakonu, ovo je konsultativni sastanak", rekao je Vujović, uz ocenu da Radulović zloupotrebljava sednicu odbora za političku kampanju i izgovara "pamflet koji je naučio napamet, koji nema veze sa životom".

Radulović je nastavio o tome da prilikom predstavljanja programa nije čuo ništa o strukturnim reformama, već priču "kako je ministar putovao kroz Mađarsku i video u kakvom su stanju toaleti i shvatio kako je to velika razvojna šansa za nas, da kamiondžije dođu u naše čiste toalete i da mogu kod nas da prespavaju..."

Navodeći da je to neozbiljna rasprava, Radulović je rekao i da se ministar uvredjivo izjašnjavao o njemu, te naglasio to ipak sednica Odbora, a ne sastanak koji je organizovao ministar.

Inače, pre rasprave s Vujovićem, Radulović je rekao da je Srbija po analizi MMF-a imala privredni rast od 1,66 odsto u periodu 2014-2016. i da je smanjila deficit tako što je povećala poreze i "zavukla ruku u džepove građanima i privredi".

Predsednica skupštinskog Odbora za finansije Aleksandra Tomić primetila je da "pojedini u parlamentu koriste svaku priliku da zbog prisustva medija zlouotrebljavaju skupštinu i prave političke performanse".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: