"Drugi smo u Srbiji, nema više zatvorenih vrata"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Novi Sad drugi u Srbiji po broju aktivnih gradilištva kojih ima 700.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.12.2017.

15:08

Foto: Thinkstock

On je na konferenciji "Ekonomist - Svet u 2018" rekao da nema više politike zatvorenih vrata, opstrukcije ni svađa oko nadležnosti.

"Počinjemo i gradnju zgrade RTV-a, koji emituje na 13 jezika, na to smo ponosni, jer retko koji javni servis može da se pohvali time u Evropi. Međunarodni ugled Srbije vidi se i po projektu Jedan pojas-jedan put, Univerzitet u Novom Sadu izabran je za konzorcijum tog projekta, a naši studenti moći će da provedu jedan semestar na Univerzitetima u Kini", rekao je Vučević.

Kako kaže, nasleđena loša praksa upravljanja lokalnim samoupravama u Srbiji, nije sprečila dalji razvoj, koji će se nastaviti uz dodatno ubrzanje.

U uvodnom delu konferencije "Ekonomist - Srbija u 2018" obratili su se i predsednica skupštine Srbije Maja Gojković, ministraka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar za rad Zoran Đorđević koji su izrazili optimizam po pitanju slike Srbije u 2018. godini, te naveli da treba nastaviti politku koja je ustanovljena kada je Aleksandar Vučić postao premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: