"Gledali s nevericom početak rada Konstantina"

Za održavanje puteva u niškom okrugu, u protekle dve godine uloženo je 1,2 milijarde dinara, istakla je ministarka građjevinarstva Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 13.12.2017.

17:55

Foto: Tanjug, arhiva

Mihajlović je na dodeli ključeva za 33 "socijalna stana" u Nišu rekla da slede nova ulaganja i da je to način da Niš postane tranzitni centar, ali isto tako i centar koji će biti prepoznat po aerodromu.

Ona je dodala da je posebno ponosna na niški aerodrom kroz koji je od početka godine prošlo 300.000 putnika, kao i da veruje da građani Niša vide rezultate koji su napravljeni u poslednjih nekoliko godina.

"Kada smo kretali u taj posao mnogi su sa nevericom gledali u pokretanje tog aerodroma. Želimo još više od njega. U aerodrom se ulaže pet miliona evra u naredne tri godine, i želimo da razvijamo kargo na njemu i tu već sada imamo dobre mogućnosti i rezultate“, poručila je ona.

Potpredsednica vlade kaže i da će vlada Srbije do kraja godine potpisati ugovor sa Evropskom investicionom bankom, a vrednost projekta je oko 250 miliona evra, a kako je pojasnila, reč je o projektu na izgradnji i modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad kao i izgradnji zaobilazne pruge oko Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: