"BG - most između mladih talenata i privrede"

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević ugostio je u Naučno-tehnološkom parku mlade robotičare iz Srednje škole "Politehnika".

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.12.2017.

19:24

Foto: Thinkstock

Oni su nedavno nagrađeni na velikom takmičenju iz oblasti robotike u Kini.

U prostorijama firme "Festo", koja u svom sklopu ima edukativni centar namenjen, između ostalog, i za edukaciju učenika srednjih tehničkih škola, deci su prezentovani planovi i mogućnosti za dalje usavršavanje.

Petronijević je ocenio da je Naučno-tehnološki park postao "fabrika ideja", pa će tako i učenici danas dobiti konkretan zadatak i opremu, kako bi napravili inovativni proizvod.

"Želja nam je da ih dodatno motivišemo da postanu preduzetnici i da svoje proizvode plasiraju na tržište. Grad Beograd je na ovaj način most između mladih, talentovanih ljudi i privrede, odnosno stranih i domaćih privrednika. Naš cilj je da mlade talente ovde zadržimo jer je to jedini način da razvijamo Beograd i Srbiju", rekao je Petronijević za Beoinfo.

On je naveo i da bez genijalaca, poput učenika "Politehnike", nemamo šta da tražimo u globalnoj tržišnoj utakmici.

Petronijević je najavio i novo takmičenje "Preduzetničke ideje Srbije", za šta su pripreme u toku, te je sugerisao učenicima da naredne godine oprobaju svoje umeće.

Direktor firme "Festo" Ivan Zekavica naglasio je plan da se deca uključe u njihov rad kako bi produbila svoja znanja. On je najavio i organizaciju takmičenja za srednje škole naredne godine, na kojem će svaki tim biti potpomognut mentorom sa fakulteta. Tu će moći da primene vrhunsku tehnologiju i tako realizuju svoje ideje.

Direktor "Politehnike" Dušan Milovanović rekao je da je veoma ponosan na svoje učenike, koji godinama postižu značajne rezultate. Ipak, kako je istakao, prvi put im je nakon uspeha na pravi način ukazana pažnja, zbog čega je zahvalio Dragomiru Petronijeviću, koji je prepoznao kvalitet škole i potrebu da se ulaže u obrazovanje i prioritetne sektore u budućem razvoju kako obrazovanja tako i čitavog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: