"Ana postala super političar, prebaci na tablete"

Premijerka Ana Brnabić kaže da je Vlada Srbije bila racionalna što se tiče sredstava za službena putovanja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

12:02

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Kako je navela, vlada se budžetom za narednu godinu bavila u apsolutnim brojevima i bilo joj je važno da sagleda pravac svakog ministarstva i da li su predvideli sredstva da to ostvare.

Upitana zašto je budžetom za 2018. godinu Ministarstvo prosvete dobilo najviše novca za putovanja, ona je rekla da će "morati da pogleda", da je gledala apsolutne brojeve i da joj je bilo važno da Ministarstvo prosvete dobije najveće povećanje.

"Tu ima puno povećanja za opremanje osnovnih i srednjih škola u skladu sa prioritetima Vlade Srbije, uvođenjem informacionih tehnologija. Srednje stručne škole će nam biti fokus naredne godine, jer je 2017. godine fokus bio na osnovnim školama i fakultetima", rekla je Brnabićeva novinarima nakon prvog sastanka Komisije za pripremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Kako kaže, moraće da se konsultuje sa ministrom prosvete, a pretpostavlja da je to novac namenjen i za stručna putovanja zaposlenih u školama.

"U Ministarstvu prosvete je dobro urađen budžet, imaju jako puno davanja. Videli ste, ministar sada priča o tabletima u školama, digitalizaciji nastavnog programa. To je do sada urađeno samo u Finskoj. Dakle, ozbiljne reforme imaju na umu", naglasila je ona.

Njen odgovor prokomentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je šaljivo rekao "Ana je postala super političar. Vi je pitate za putovanja, a Ana prebaci na tablete i digitalizaciju".

"Ko će znati šta je svako ministarstvo ubacilo u budžet. Nemoguće je znati svaki razdeo... Ministar će morati kasnije da pruži odgovor", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: